Köszöntünk honlapunkon!

A győri Széchenyi István Egyetem Villamosmérnöki szakjának Távközlés-Informatika szakirányának honlapján jársz. Reméljük megtalálod amit keresel, valamint érdekesnek és hasznosnak tartod az oldalon közölt cikkeket is.

Jó böngészést!
 
 
Hírek    (BETA) arhívum
2020.05.10. 11:47:10 : online konzultáció Számítógép-hálózatok (GKNB_TATM004)
A március 30-án meghirdetett pénteki online konzultációt (érdeklődés hiánya miatt) megszüntetem. Aki online konzultációt szeretne, e-mailben keressen meg, és egyeztetünk időpontot.
lencse
2020.05.04. 11:13:24 : Ellenőrző mérés elmarad Számítógép-hálózatok (GKNB_TATM004)
Kedves Hallgatóim!
Ebben a félévben Számítógép-hálózatok tárgyból NEM tartunk ellenőrző mérést. (A tárgy honlapjára feltettem a tárgykövetelmény ma módosított változatát, amelyből töröltem az ellenőrző mérést, mint az aláírás szükséges feltételét.) Remélem, hogy a méréseket mindenki elvégezte, és sokat tanult velük! Ebben a félévben a laborgyakorlatok anyagának a számonkérését is a vizsga tartalmazza, mellyel kapcsolatban hamarosan tájékoztatást fogok adni.
További eredményes tanulást kívánok!
Lencse Gábor
lencse
2020.04.20. 16:50:39 : 2. házi feladat Számítógép-hálózatok (GKNB_TATM004)
Kedves Hallgatóim!
A tárgy honlapjára feltettem a második házi feladat kiírását. Kérem, hogy figyelmesen olvassák el a feladatot, és határidőre oldják meg.
Jó munkát!
Lencse Gábor
lencse
2020.04.10. 11:51:49 : Gyakorló feladatok Számítógép-hálózatok (GKNB_TATM004)
Kedves Hallgatóim!
A szokásos munkarendben az előadás keretében meg szoktunk oldani egy elég hosszú feladatsort a 2. ZH témakörében. Mivel most erre nincs lehetőségünk, ezért kidolgoztam a feladatok megoldását. Azt javaslom, hogy amit önállóan meg tudnak oldani, ott a megoldást csak ellenőrzésként használják. Ami nem megy önállóan, ott az adott típusú feladatból az elsőnek a megoldását nézzék meg, de a másodikat már önállóan próbálják megoldani. A megoldásokhoz egyes feladatoknál további magyarázatokat is fűztem, azt a verziót is megtalálják a tárgy oldalán.
Eredményes tanulást kívánok!
Lencse Gábor
lencse
2020.03.30. 18:54:14 : online konzultáció Számítógép-hálózatok (GKNB_TATM004)
Kedves Hallgatóim!
A számítógép-hálózatok tárgy előadásainak témájából online konzultációt tartok minden héten pénteken 10:30-tól 12:00-ig. (Nemcsak az adott heti, hanem az addig elhangzott összes anyagból lehet kérdezni.) Aki szeretne valamit kérdezni, az hívjon Skype-on. Az azonosítóm: lencse1970. Az sem akadály, ha egyszerre többen "jönnek". Ilyen esetben konferenciabeszélgetés alakul ki: remélem, hogy a feltett kérdések válaszai a többiek számára is hasznosak lesznek. (A kérdezés joga a részvevők között körben halad, de természetesen nem kötelező kérdezni.) Azt javaslom, hogy készüljenek előre a kérdéseikkel.
Lencse Gábor
lencse
2020.03.27. 10:13:36 : 1. házi feladat Számítógép-hálózatok (GKNB_TATM004)
Kedves Hallgatóim!
A tárgy honlapjára feltettem az első házi feladat anyagait. Kérem, hogy figyelmesen olvassák el a HF kiírását, válasszanak egyet a Neptun kódjuk mellett található topológiakódok közül, és a minta megoldás lépéseit követve készítsék a házi feladatukat. Addig ne kezdjék el a saját feladatukat kidolgozni, amíg a minta megoldás működését teljes egészében meg nem értették. Javaslom, hogy vegyék elő újra az IPv4-ről szóló előadás 36. fóliáját, és gondolják át a csomagtovábbítás működését. Most ilyen táblázatot kell készíteniük. A topológia mindenkinek egyedi, a felhasználandó 14 db alhálózat kiválasztásában is teljes szabadságuk van, de a /24 méretű hálózat felbontása természetesen meg fog egyezni. Mégis azt javaslom, hogy másolás helyett a felbontást végezzék el önállóan, és utána ellenőrizzék a munkájukat.
Jó munkát!
Lencse Gábor
lencse
2020.03.20. 16:51:33 : Módosított követelményrendszer Számítógép-hálózatok (GKNB_TATM004)
Kedves Hallgatóim!
A tárgy oldalára feltöltöttem a (vírushelyzet és a távoktatási miatt) módosított követelményrendszert. Az előadások anyagát mindig legkésőbb az ütemezést megelőző héten felteszem. A laborokat otthonról el fogják tudni végezni, velük kapcsolatban Kovács Ákos kollégám fog további tájékoztatást adni.
Kérem, hogy lehetőség szerint minden héten végezzék el az adott hétre ütemezett feladatokat, a házi feladatokat pedig határidőre adják be. (Ezeket is időben közzé fogjuk tenni.)
Eredményes tanulást kívánok!
Lencse Gábor
lencse
2020.02.29. 20:09:16 : Előadásanyagok Interaktív TV rendszerek 1. (GKNB_TATM016)
Tisztelt Hallgatók!

Feltöltöttem az e féléves előadások diasorait a tárgy oldalára. Kisebb módosítások és újabb anyag(ok) még várhatók, ezért kérem figyeljék a tárggyal kapcsolatban közzétett híreket.

Üdv, Derka István
steve
2020.02.29. 20:08:36 : Előadásanyagok Interaktív TV rendszerek 1. (GKNB_TATM016)
Tisztelt Hallgatók!

Feltöltöttem az e féléves előadások diasorait a tárgy oldalára. Kisebb módosítások és újabb anyag(ok) még várhatók, ezért kérem figyeljék a tárggyal kapcsolatban közzétett híreket.

Üdv, Derka István
steve
2019.12.21. 15:40:48 : Eredmények Digitális rendszerek (NGB_TA054_1)
A csütörtöki pót-és javító ZH-k eredményeit figyelembe véve frissítettem a táblázatot, valamint a Neptunban a félév végi eredményeket. Aki a Neptun és a táblázat eredményei között valamilyen eltérést tapasztal az kérem jelezze emailben.

Üdv, Derka István
steve
 
Letölthető jegyzetek összesített táblázata

[ cikkek listája ]
Cikk: Nokia Kooperativ Kepzes
Nokia Kooperativ Kepzes
Cikk: UTP kábel készítése
UTP kábel készítése
Cikk: Neptun használata Linux és Windows alatt
Neptun használata L...
Cikk: StoneGate CSGE minősítés szerezhető az egyetemen
StoneGate CSGE minő...